Menu Zavřeno

Komora DM1350 BT sklidila na veletrhu Automotive Testing Expo ve Stuttgartu v červnu 2024 velký úspěch: jejími silnými stránkami jsou funkce plug-and-play, optimalizovaný zkušební prostor a chlazení CO2.

Společnost Angelantoni Test Technologies s potěšením představuje svou nejnovější inovaci: zkušební komoru pro baterie DM1350 BT. Komora DM1350 BT je určena pro výzkumné a vývojové laboratoře, které pracují v popředí odvětví eMobility, a je to klimatická komora speciálně navržená pro testování článků. Tato inovace je výsledkem spolupráce se společností Voltavision, která se postarala o elektrické zapojení článků uvnitř testovací komory. Stojan, vybavený 24 kanály, je navržen tak, aby se do něj vešly články orientované na budoucnost, což zajišťuje spolehlivou a rychlou manipulaci při nakládání a vykládání testovaných článků s bezpečnými a přesnými výsledky měření.

Revoluce v oblasti CO2

Vlastnost, která činí přístroj DM1350 BT jedinečným, spočívá v tom, že se jedná o první standardní výrobek společnosti Angelantoni Test Technologies s technologií CO2. Tato volba není náhodná, ale je výsledkem dobře definovaného strategického směru.

Společnost Angelantoni Test Technologies stojí v čele ekologické transformace a přechází z tradičních fluorovaných plynů na CO2 (R744), který má potenciál globálního oteplování (GWP) 1. Tato volba nás staví daleko před přísné požadavky nového nařízení F-GAS (EU) 2024/573, které ukládá snížit dopad chladiv s vysokým GWP na životní prostředí.

Výhody při provozu a údržbě

Přechod na CO2 (R744) v našich chladicích jednotkách představuje významný pokrok v chladicí technologii. Na rozdíl od běžných systémů využívajících chladivo R449A, které při teplotách nižších než -25 °C ztrácejí značnou část svého chladicího výkonu a dosahují pouze minimální teploty -40 °C, konfigurace chladicí jednotky s chladivem CO2 účinně chladí až na -40…-45 °C, čímž si zachovává vyšší chladicí výkon i při minimálních teplotách požadovaných při testování v automobilovém průmyslu.

Kromě toho tyto systémy pracují tišeji než běžné systémy, což zvyšuje komfort v prostředí citlivém na hluk.

A konečně, chladicí systémy CO2 eliminují potřebu pravidelných kontrol těsnosti, což výrazně usnadňuje údržbu.

Závěrem lze říci, že zkušební komora DM1350 BT představuje obrovský skok v technologii testování a spojuje inovace, účinnost a udržitelnost v jednom výrobku. S komorou DM1350 BT společnost Angelantoni Test Technologies nadále prokazuje svůj závazek k inovacím a udržitelnosti a vede průmysl směrem k ekologičtější budoucnosti.

Další informace naleznete zde nebo nás kontaktujte.